LAKO2 BIVAK MAKETTEK




Október 10.-én hétfő 14.00 h-kor a LAKO2 "Bivak Torony feladat" makettjeiből kipakolást rendeztünk a tanszék előtti folyosón.
A kiállítást megnyitotta Sugár Péter dla tanszékvezető.

                         plakátterv: Öcsi Gabriella


A feladatkiírás szövege
 
 1. FELADAT _    BIVAK TORONY csoportos feladat

Többszintes torony tervezése 3 fős csapatokban.
Meg kell tervezni egy kötelezően váz‐, vagy falszerkezettel készülő, maximálisan 16 m magasságú torony-testet. A szabadon formálható tömegben zárható hálózsákos pihenő-alvó helyeket kell kialakítani. 16 fő elhelyezését szükséges biztosítani egy,vagy több osztott térben, ehhez kell hangolni tervezés során a toronyszerkezet méretét, nagyságát.  A torony legyen gazdaságosan megépíthető, a szállásokon túl a torony legmagasabb pontján kilátót kell kialakítani, amit mások számára a zárható bivak terek  mellett elérhetővé kell tenni.
20 cm-nél nagyobb lépcsőfellépést ,vagy az OTÉK-ban meghatározott  emelkedésnél meredekebb rámpát nem lehet alkalmazni a szerkesztésnél.
A tervezési program fent leírt elemeinek felhasználása mellett a tankörvezetők a tervezési programot kiegészíthetik, pontosíthatják.
Helyszín:
A hallgatóknak kell kijelölni a lokációt, meghatározni azt a helyet, amely megfelelőképpen inspiratív, a tervezők építészeti koncepciójába leginkább illeszthető. Rövid, tömör szöveges ismertetővel és egy vázlatos helyszínrajzzal kell jelölni, bemutatni a torony helyfoglalását. Választható település, falusi vagy városi környezet, de éppúgy park, erdő, vagy szántó is. A feladat lényege a szabad építészeti koncepció megvalósítása, a tervezési hely és környezet ,valamint egyszerű, de valós szerkesztési szabályok megválasztása minimális szabályozási környezetben. A bivaktorony egy nyitott, az építészeti ötletre és kreativitásra hangsúlyt helyező gyakorlat, a kötött szabályokkal rendelkező 2. tervezési feladat előkészítése kíván lenni.
Beadandó munkarészek:
a terv vetíthető prezentációja (pdf, avi,mp4,jpeg stb. formátumban,folyamatos vetítéssel,esetleg hangosítással)
csapatonként 1 db. 20 x 20 cm méretű alaplemezre, terepre helyezett makett, melynek anyagát a tankörvezetők határozzák meg: m=1:50
max. 2 db A3 lapra szerkesztett m=1:100 alaprajzok, magyarázó ábrák minden szintről szabadon választott grafikával, szöveges alapterületi összesítővel, rövid műszaki ismertetővel, és a helyszín, környezet ábrázolásával.
jellemző metszet  m 1:100
anyaghasználat: tankörvezetők által egyénileg meghatározva


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése